torstai 26. huhtikuuta 2012

Pari mielenkiintoista startuppia ja työkalua

Bloggaan todella lyhyesti parista näppärästä firmasta & työkalusta. Esittelen todella lyhyesti - tutustu itse räpläämällä jokaista palvelua viisi minuuttia.
  • Storybird: tee kuvakirjoja lapsellesi tai vaikkapa lapsen kanssa -ja lue onlinena tai tilaa ne painettuna. Lue myös toisen opettajan bloggaus aiheesta: Storybird: Providing a Tangible Outcome.
  • Screenbird: helppo kuvaruutuvideonkaappausohjelma. Testasin, ja toimii, myös ääni. Ei vaadi edes rekisteröitymistä, ja videon saa ladata itselleen mp4:nä tai jakaa Screenbirdin omassa palvelussa. Ainoa miinus jonka huomasin, oli se, että ääkköset eivät toimi videon nimessä vaan muuttuivat kysymysmerkeiksi. Lisäksi äänitysnappulat näkyivät ruudulla ylänurkassa (miinus, tosin pieni sellainen). Hyvä puoli oli, että ohjelmalla oli mahdollista nauhoittaa myös osa ruudusta.
  • Screenleap: Jaa kuvaruutusi reaaliajassa muille, ilman asentelua sun muuta hankalaa.
  • Boundless: palvelu ei ole vielä auennut, mutta firman ideana on tuottaa laadukkaita avoimia (englanninkielisiä) oppikirjoja. Firma ylitti uutiskynnyksen, kun isot oppikirjavalmistajat haastoivat sen oikeuteen jo ennen kuin se oli julkaissut yhtään kirjaa.
  • CaptionTube: Työkalu ja artikkeli ovat vanhoja, mutta helpottavat melkoisesti tekstitysten tekemistä Youtube-videoihin. Tekstityksen tekemisessä on kaksi vaihetta: tekstien keksiminen ja ajoitusten laittaminen.
Sitten on pari kivaa koulutus-startuppia ja palvelua:


1 kommentti:

  1. Sulla on loistava blogi. Juuri löysin.

    Tuo EdX on kyllä äärimmäisen mielenkiintoinen ja suomalaisten koulujen kannattaa mielestäni lähteä heti alusta mukaan ainakin seuraamaan, mitä siellä tapahtuu.

    EdX will release its learning platform as open-source software so it can be used by other universities and organizations that wish to host the platform themselves. Because the learning technology will be available as open-source software, other universities and individuals will be able to help edX improve and add features to the technology.

    Teen itse opetus.tv sivustoa. Huomasin, että olet myös itse tehnyt opetusvideoita. Jos opetusvideoiden teko ja videoavusteinen oppiminen kiinnostaa, niin voidaan opetus.tv:n porukalla antaa vinkkejä toteutukseen. Ei sillä, että epäilen taitojasi ;)



    T: Samuli Turunen

    VastaaPoista